Neplechy školníčky Agneše - Verešpejová, Alžbeta, 1954- (Slovenské pedagogické nakladateľstvo - Mladé letá, 2017)
Školníčka Agneša je výnimočná. Nielenže miluje školu, ale aj všetky deti, ba aj hluk cez prestávky. Je celá nesvoja, keď v škole niet ani živej duše. No blíži sa pohroma prázdniny.Školníčka Agneša sa im bráni zubami-nechtami. Preto sa ich rozhodne ukradnúť.