The Silent Angel - Böll, Heinrich, 1917-1985 (St. Martin's Press, 1994)
Prvotina nositeľa Nobelovej ceny Heinricha Bolla, ktorá však vyšla až po jeho smrti. Autor v nej opisuje opisuje smrť a skazu, ktorej čelili obyvatelia mesta spustošeného vojnou.