To Kill a Mockingbird - Lee, Harper, 1926-2016 (Arrow Books, 2010)
Príbeh sa odohráva v tridsiatych rokoch dvadsiateho storočia v americkom mestečku Maycomb. Keď zo znásilnenia bieleho dievčaťa obvinia mladého černocha, jeho obhajoby sa ujíma Atticus Finch. Čaká ho však márny boj s predsudkami, strachom a nevraživosťou.