Addison Cooke a poklad Inkov. 1 - Stokes, Jonathan W. (Mahagon Publishing, s.r.o, 2023)
Dvanásťročný Addison Cooke nesmierne túži prežiť čosi vzrušujúce. Kým jeho teta a strýko, svetoznámi archeológovia z Newyorského múzea, cestujú po svete a hľadajú ukryté poklady, Addison trčí celé dni v škole. Jedného dňa si však dobrodružstvo nájde aj Addisona. Keď jeho strýko objaví starodávny inkský kľúč, potrebný na nájdenie strateného pokladu, unesú ho členovia tajomnej organizácie, aby sa zmocnili skrytého bohatstva Inkov Iba ak by Addison a jeho priatelia predbehli únoscov a prelomili šifru ako prví!Čo im v tom môže zabrániť?! Je tu rieka hladných krokodílov. Divoký kmeň bojovníkov z amazonského pralesa. Vlastne aj jaskyňa plná pascí A zabijak menom Zubov a bláznivá nevesta na gangsterskej svadbe a tisíce netopierov a jedna úžasná automobilová naháňačka. Takže, ide sa do Kolumbie!