Myška Sofi. 2, Smaragdové bobuľky - Green, Poppy (Fragment, 2024)
Myška Sofi veľmi túži po smaragdových bobuľkách, pretože sa z nich dá vyrobiť farba na namaľovanie nového obrázka. Bobuľky však rastú iba V Temnej húštine, ktorá je od Sofinho domu veľmi ďaleko. Malá myška presvedčí svoju najlepšiu kamarátku - žabku Henku - aby do húštiny išla s ňou. Žabka sa síce bojí, no myška ju presvedčí, že sa im predsa nič zlé nemôže stať.