Škatuľka - Paglia, Isabella, 1969- (Verbarium, s.r.o, 2023)
Jedného rána sa v lese objaví tajomná škatuľka s dvoma dierkami, cez ktoré dve vystrašené očká pozorne sledujú, čo robia lesné zvieratká. Nikto nevie, ako sa škatuľka do lesa dostala. Počuť z nej zvláštne zvuky. Kto sa v nej ukrýva? Jedno je isté: ten niekto odtiaľ nechce vyjsť. A tak sa zvieratká o škatuľku starajú, hoci o jej obyvateľovi vôbec nič netušia. Raz sa však spustí búrka