Code Name Bananas - Walliams, David, 1971- (HarperCollinsPublishers, 2023)
V roku 1940 je Veľká Británia vo vojne s nacistickým Nemeckom. Jedenásťročný Erik trávi najviac času v londýnskej zoo, kde žije zviera, ktoré je preňho veľmi dôležité - gorila Gertrúda. Erik ju chce ochrániť pred bombovými útokmi, a tak sa so svojím strýkom Sidom, ošetrovateľom v zoo, rozhodne s Gertrúdou utiecť. Ukrývajú sa pri mori a úplnou náhodou sa im podarí odhaliť tajný plán nepriateľských vojakov.