Val's Diary - Flagan, Mary (Teen ELi readers, 2009)
Škola sa konečne skončila a Val si môže užívať sladké prázdninové ničnerobenie. Kto by však chcel tráviť voľné dni na vidieku? Určite nie Val! Svojmu denníku sa zdôveruje so všetkým, čo ju trápi, čo počas dňa prežíva, píše mu o svojich náladách, pocitoch a snoch. Prežije Val nudné prázdniny? Alebo sa jej do života pripletie aj niekto ďalší, vďaka komu sa bude môcť tešiť z dobrodružstiev a neobyčajných zážitkov?