Lekcie - McEwan, Ian, 1948-; Jusková, Katarína, 1947- (Bratislava : Slovart, spol. s r.o., 2024)
Príbeh Rolanda Bainesa čitateľa prevedie naprieč minulým storočím i uplynulými rokmi v storočí súčasnom. Na svojom živote, živote svojich rodičov a blízkych vám hlavný hrdina opíše základné míľniky v histórii sveta, no najmä Európy samotnej. V románe so silnými autobiografickými črtami sa premieta osobná pamäť dnešného sedemdesiatnika a jeho premeny: najprv sa stretávame s dieťaťom v líbyjskej púšti, potom sa z neho stáva žiak internátnej školy v Anglicku, neskôr klasický a jazzový hudobník, milovník ďalekých ciest. Malý Roland sa súhrou náhod a nepredvídateľných okolností dostáva do Anglicka a tam, vzdialený niekoľko tisíc kilometrov od matkinej ochranárskej náruče - sa dostáva do víru udalostí, ktoré ovplyvnia celý jeho ďalší život...
Obsahuje biografické údaje o autorovi a prekladateľke na záložke prebalu publikácie
Obsahuje poznámku autora
Obsahuje poznámku prekladateľky
Keywords: publikácia podporená FPU; anglické romány; spoločenské romány