Budkáčik a Dubkáčik - Hronský, Jozef Cíger, 1896-1960 (Prvé čítanie, 2020)
Neuveriteľné zážitky dvoch dobráckych prasiatok, ktoré pred premenou na jaterničky radšej zutekali do sveta. Nevodilo sa im zle: našli si kašu i ľudskú posteľ, a boli si isté, že keď človek zmúdrie ako prasa, bude pod posteľou spávať. Vo svete sa im stalo všeličo - priučili sa napríklad krajčírskemu, muzikantskému aj kominárskemu remeslu.