Rus je ten, ktorý miluje brezy - Grjasnowa, Olga, 1984- (Pro Libris, 2014)
Román zobrazuje mladých nomádov, ktorí stratili všetky istoty a v čoraz nepokojnejšom svete márne hľadajú domov, lásku i vlastnú identitu.