Kým vychladne káva - Kawaguči, Tošikazu, 1971- (Lindeni, 2024)
Štyri príbehy, ktoré spája chuť a vôňa kávy. Malá japonská kaviareň na predmestí Tokia už viac ako sto rokov pripravuje mimoriadne chutnú kávu. Ako bonus však svojim zákazníkom ponúka jedinečný zážitok - možnosť cestovať v čase. V tejto knihe sa stretávame so štyrmi návštevníkmi, z ktorých jeden dúfa, že návrat do minulosti mu umožní konfrontovať osobu, ktorá ho opustila, ďalšia túži dostať list od manžela, ktorý kvôli chorobe stráca pamäť, iní zas chcú stretnúť dcéru, ktorú nikdy nemali možnosť spoznať.Cestovanie však v sebe ukrýva množstvo úskalí - pri pobyte v minulosti sa nesmiete pohnúť z presne určeného miesta, ak aj podniknete čokoľvek a stretnete sa s kýmkoľvek, prítomnosť tým nezmeníte a váš čas v minulosti začína zaliatím kávy a končí sa v okamihu, keď nápoj vychladne.