Duna - Herbert, Frank, 1920-1986 (Baronet a.s, 2013)
Gigantická vízia galaktického spoločenstva s feudálnou hierarchiou a najmodernejšími zbraňami, ktorému autor vymyslel filozofiu, náboženstvo, kultúru i farbisté reálie zaujme určite väčšinu priaznivcov tohto žánru.