Běh o život - King, Stephen, 1947- (Pavel Dobrovský - BETA s. r. o., 2011)
Sci-fi z neďalekej budúcnosti zobrazuje temnými farbami industriálny svet. Zábavu apatickým masám obstaráva jediný televízny kanál, ktorý vysiela zvrátené súťaže, z ktorých najdrsnejší a najpopulárnejší je Beh o život. Vybraný jedinec, v tomto prípade Ben Richards, je vypustený do ulíc Ameriky ako lovná zver. Po dvanástich hodinách ho začnú prenasledovať profesionálni Lovci, podporovaní mnohými udavačmi z radov televíznych divákov. Utekajúci zúfalec s vidinou odmeny vo výške milióna dolárov siaha k tým najkrutejším prostriedkom, aby prenasledovateľa striasol.