A Bear Called Paddington. [1.] - Bond, Michael, 1926- (HarperCollinsPublishers, 2013)
Paddington nie je obyčajný medvedík. Pochádza z najtemnejších končín Peru, nosí červený klobúčik a viac než čokoľvek iné miluje marmeládové sendviče. Keď zemetrasenie zničí jeho domov, teta Lucy ho pošle do Londýna, aby si našiel novú rodinu. Sám a opustený na paddingtonskej železničnej stanici pomaly zisťuje, že život vo veľkomeste vôbec nie je taký, aký si predstavoval. Našťastie však stretne rodinu Brownovcov, ktorá sa ho ujme. Spolu zažívajú veľa dobrodružstiev i nebezpečných situácií.