Odkaz Dračích jazdcov. Tretia časť, Brisingr : oheň - Paolini, Christopher, 1983- (Fragment, 2024)
Prešlo len pár mesiacov, odkedy Eragon prvý raz vyslovil slovo "brisingr", ktoré v starodávnom jazyku znamená oheň. Odvtedy sa naučil čarovať a bojovať mečom i celým svojím srdcom. Počas kolosálnej bitky proti vojsku kráľa Galbatorixa na Horiacich pláňach Eragon s dračicou Zafirou len o vlások unikli smrti. Tým sa však ich boj ani zďaleka nekončí. Dračieho jazdca a jeho dračicu čakajú ďalšie ťažké skúšky v boji proti temnému zlu.