Gaidžin - Clavell, James, 1924-1994; Krupa, Viktor, 1936-2021 (Bratislava : IKAR, a.s., 2025)
Rozsiahla historická sága je panoramatickým pohľadom na Japonsko v druhej polovici 19. storočia, voľne nadväzuje na dve predchádzajúce knihy Šógun a Tchaj-pan. Dejovú líniu predstavuje príbeh mladej Francúzky a budúceho šóguna, ktorých vzťah je ohrozovaný radom prekážok, a dráma tragickej lásky japonského šľachtica ku kurtizáne, spojená s jeho nepriateľmi. Knihu charakterizuje autorovo farbisté a zasvätené líčenie japonskej kultúry a spoločnosti v 19. storočí, mocenských bojov v krajine i rozporov medzi katolíkmi a protestantmi v európskej kolónii.
Preložené z angličtiny
Publikácia má farebnú oriezku
Obsahuje biografické údaje o autorovi na zadnej strane obálky
Keywords: 19. storočie; Japonsko -- dejiny; Ázijská sága; americké romány; historické romány; dobrodružné romány