Tajpan - Clavell, James, 1924-1994 (IKAR, a.s, 2024)
Napínavý román z obdobia prvej polovice 19. storočia na ostrove Hong-kong rozpráva o strete dvoch kultúr a náboženstiev, v ktorom ide o boj o zisky z legálnych i nelegálnych obchodov a rozhoduje sa o ďalších osudoch obchodných i politických vzťahov Británie s Čínou.