Slávna 5. 15, Na stope záhady - Blyton, Enid, 1897-1968 (SLOVART, spol. s r.o, 2023)
Aj keď to na začiatku prázdnin tak nevyzerá, Slávna päťka opäť zažije napínavé dobrodružstvo. Najskôr to bude záhada neznámeho chlapca, ktorého povaha sa čudne mení v priebehu chvíľky, nehovoriac o jeho schopnosti rýchleho presunu v čase a priestore. Päťka prenocuje v starej polorozpadnutej chatrči, kde sa zjavujú tajomné svetlá a zaznievajú čudesné zvuky, objavia aj partiu zločincov, čo sa neštíti uniesť mladého milovníka archeológie. Prečo a kam? Čo hľadajú neznámi v starovekom rímskom tábore a kam uniesli chlapca? Podarilo sa našej pätici odhaliť, o čo ide? Zdroj: Martinus