Roboti a impérium. [5.] - Asimov, Isaac, 1920-1992 (Lindeni, 2025)
Od potupnej porážky pozemšťanom Eliášom Baleym uplynulo už dvesto rokov, no Keldon Amadiro ešte stále sníva o pomste. Teraz konečne prišla jeho chvíľa spustil plán, ktorý môže úplne zničiť planétu Zem. Amadiro však nepočítal s tým, že Baleyho vplyv pretrvá ešte dlho po jeho smrti. Baleyho odkaz naďalej vedie robotov R. Daneela Olivawa a R. Giskarda Reventlova jediných, ktorí môžu Zem zachrániť, viažu ich však tri zákony robotiky.