Roboti úsvitu. [4.] - Asimov, Isaac, 1920-1992 (Lindeni, 2025)
Detektív Eliáš Baley sa pri riešení svojho najnovšieho prípadu dostáva so svojím robotickým partnerom R. Daneelom Olivawom na Auroru, najväčší z vesmíranských svetov. Hlavným podozrivým z vraždy robota, Daneelovho dvojníka, je nadaný robotik a politik, doktor Han Fastolfe. Ten mal prostriedky, motív aj príležitosť na spáchanie zločinu, no Baley a Daneel musia dokázať jeho nevinu.