Hotel Balkán - Kuľková, Miroslava, 1992- (Koloman Kertész Bagala, 2023)
Zbierka siedmich krátkych poviedok odohrávajúcich sa v rôznych častiach Balkánu. Na pozadí rozprávania sa ako rieka vinie pocit smútku a traumy, ktoré silno poznačili osud obyvateľov vojnou zničenej krajiny. Balkánci si dodnes nesú svoje bremeno nielen života, ale aj histórie, krajiny a zločinov - to všetko na chrbtoch vlastných, ale aj na chrbtoch predkov a obetí vojnových konfliktov.