Lucie v lese s Čímsi : příběh - Handke, Peter, 1942- (Baobab, 2023)
Lucia to nemá v živote jednoduché: na jednej strane stojí jej krásna, obdivovaná matka, kriminalistka, ktorá má na rodinu málo času, na druhej strane jej spoločensky neprispôsobivý otec so svojím nadšením pre prírodu a huby. Pred spolužiakmi sa hanbí za otca so špinavými rukami a pachom plesne. Trvá dlho, kým ho pochopí a nakoniec mu dokáže vo veľkom nebezpečenstve pomôcť.