Trilógia. Bdenie, Sny Olavove, Na sklonku dňa - Fosse, Jon, 1959- (Modrý Peter, 2025)
Trilógia pozostávajúca z próz Bdenie, Sny Olavove je zmesou poézie, mýtu, folklóru a moderného románu, ktorý si zachováva svoju homogenitu od začiatku do konca. Príbeh nie je ničím zvláštny; je dosť archetypálny o konci nevinnosti, prvom hriechu a jeho následkoch. V autorovom osobitom štýle rozprávania je obsiahnuté čosi až prapôvodné, čím nabáda k asociáciám s biblickými textami a staroseverskými literárnymi útvarmi.