Rebelka - Muhammad, Rahaf, 2000- (IKAR, a.s, 2022)
Životopisný príbeh o statočnosti a obetiach mladej ženy, ktorá utiekla od tyranskej rodiny. Pútavé čítanie plné smútku, svedectiev o násilí páchanom na ženách, o morálnom pokrytectve a hneve z toho, že pomýlený systém, akým je mužské opatrovníctvo, sa používa takým ľahkovážnym spôsobom na terorizovanie žien a dievčat. Kniha zdôrazňuje zvrátenosť ľudskej prirodzenosti, keď sú morálne zábrany eliminované a/alebo potláčané umelými a neoprávnenými interpretáciami náboženských textov, čo často vedie k podpore ľudskej skazenosti.