Posledný bohém - Lispuchová, Silvia, 1956-; Horváthová-Čisáriková, Alena (IKAR, a.s, 2024)
Kniha obsahuje spomienky a zaujímavé fakty zo života Karola Duchoňa, ktorý stihol prežiť za svojich krátkych 35 rokov toľko, čo sa mnohým z nás nepodarí ani za celý dlhý život. Množstvo spomienok sa točí okolo tej istej tematiky (spevákova srdečnosť v protipóle s démonom alkoholu, ktorému nevedel odolať). Kniha obsahuje aj početné množstvo fotiek Karola i jeho najbližších, čo čitateľovi umožní ešte viac sa priblížiť dobe, v ktorej "slovenský Tom Jones" žil a spieval.