Leto na vidieku. [5.] - Aaronovitch, Ben, 1964- (Vydavateľstvo SLOVART, spol. s r. o., 2025)
Keď sa v dedine Rushpool v západnom Anglicku stratia dve jedenásťročné dievčatá, detektív Peter Grant musí vytiahnuť päty z Londýna, aby zistil, či sa na ich zmiznutí nepodieľalo niečo nadprirodzené. Ide o rutinné opatrenia a Nightingale je presvedčený, že Peter bude mať v prípade do večera jasno. Lenže Peter ľudí v ťažkostiach nikdy neopúšťa, takže aj keď neobjaví žiadne zjavné stopy po magických aktivitách, ponúkne miestnemu policajnému zboru svoje služby. Netrvá však dlho a ocitá sa v šialenej naháňačke s časom, vo svete, kde hranice medzi realitou a svetom škriatkov a víl nikdy neboli voľnejšie...