Oheň. 3. - Boyne, John, 1971- (Vydavateľstvo SLOVART, spol. s r. o., 2025)
Krásna a úspešná Freya si užíva výhody bohatstva a prestížneho postavenia pracuje ako chirurgička so špecializáciou na kožné štepy, žije v luxusnom byte a jazdí drahým autom. Ale Freya vybudovala svoj zdanlivo ideálny život na temných základoch. V "Ohni" nás John Boyne pozýva na desivú a nebezpečnú cestu do vnútra ľudskej podstaty, aby sa pokúsil zodpovedať otázku starú, ako ľudstvo samo: utvára človeka dedičnosť, alebo prostredie?