Nevpúšťaj sem les - Drews, C. G. (Vydavateľstvo SLOVART, spol. s r. o., 2025)
Andrew Perrault nachádza útočisko v spletitých rozprávkových príbehoch, ktoré píše pre jediného človeka na svete - Thomasa Ryea, chlapca s rukami večne ušpinenými od atramentu. Zatiaľ čo Andrew sa rád stráca v slovách, Thomas trávi voľný čas kreslením. Po návrate do školy sa ale s Thomasom deje niečo podivné. Jeho násilnícki rodičia, s ktorými nemal dobrý vzťah, záhadne zmizli. Thomas o záhadných udalostiach zaryto mlčí a kedykoľvek sa ho Andrew pokúsi niečo opýtať, uzavrie sa ešte viac do seba. Vyjde najavo, že Thomasove kresby ožili a zabíjajú každého, kto im skríži cestu. Chlapci chcú zabrániť ďalším obetiam, a tak každú noc s príšerami tajne bojujú. Lenže ako rastie ich vzájomná posadnutosť, silnie aj moc príšer a Andrew sa začína obávať, že jediný spôsob, ako ich zastaviť, by mohlo byť zničenie ich stvoriteľa