List na rozlúčku - Yarros, Rebecca, 1981- (IKAR, a.s, 2025)
Keď si Ella začala vymieňať listy s anonymným vojakom, nemyslela si, že by v ňom mohla nájsť skutočného priateľa. Náklonnosť medzi ňou a „Chaosom“ sa postupne prehlbuje a prerastá do niečoho silnejšieho. V krátkom období však do Ellinho života zasiahne niekoľko nešťastných udalostí, a keď prestanú chodiť aj listy od Chaosa, uverí, že na svete ostala úplne sama. Hoci Beckett, alias Chaos, sestru svojho najlepšieho priateľa nikdy nestretol osobne, zamiloval sa do nej vďaka jej písaniu. A keď jeho priateľ zahynie počas vojenskej akcie, v liste na rozlúčku ho požiada, aby sa o Ellu a jej rodinu postaral. Beckett urobí všetko, čo je v jeho silách, aby svojej láske pomohol, ale nemôže jej povedať pravdu o tom, kým naozaj je. Pretože Ella nenávidí klamstvá viac než čokoľvek iné.