Popletko a veľká sestra a iné rozprávky : dvanásť príbehov švédskej spisovateľky - Lindgren, Astrid, 1907-2002 (Vydavateľstvo SLOVART, spol. s r. o., 2025)
Dvanásť príbehov autorky Astrid Lindgrenovej, ktoré ešte nikdy neboli preložené do slovenského jazyka. Príbehy sú nielen láskavé, nežné, veselé, ale aj smutno-krásne. Všetky však vynikajú svojou pokojnou severskou atmosférou. Nájdete tu príbehy o smutnej princezničke, ktorej chýba kamarátstvo a láska, o nezbedných chlapcoch, roztopašnosti a nebezpečnej súťaživosti, o detskej trucovitosti, rodičovskej láske a pochopení či o vytúženej bábike, ktorú si dievčatko vypestuje zo semienka, čo dostalo za pomoc, alebo vtipný príbeh o čarodejníkoch a podvodníkoch.