Vegetariánka - Han, Kang, 1970- (Světová knihovna (Odeon), 2023)
Juhokórejský román o dramatickej premene poslušnej manželky na zvláštnu bytosť - vegetariánku, popierajúcu všetky konzervatívne pravidlá.