Líška mieri na sever - Strong, Jeremy (Vydavateľstvo SLOVART, spol. s r. o., 2025)
Hrdinami knihy obľúbeného britského autora Jeremyho Stronga sú, ako často v jeho dielach, zvieratá obdarené ľudskými vlastnosťami a osudmi. Stará Líška začína pociťovať únavu a tuší, že to bude jej posledná zima. Rozhodne sa, že chce ešte niečo zažiť, a tak si zbalí kufrík a vydá sa na cestu, hoci vie, že sa z nej už zrejme nevráti. Spolu s Medveďom, Tukanom, Losicou a ďalšími zvieratami doputuje v dome na kolesách až ďaleko na sever a uvidí vytúženú polárnu žiaru. Múdry, dojímavý, no zároveň zábavný príbeh o cykle života, radosti, priateľstve, empatii, láske a o tom, ako sa vyrovnať so stratou tých, ktorých ľúbime. Pôsobivú atmosféru dokresľujú krásne ilustrácie.