Harry Potter a tajomná komnata. 2. - Rowlingová, Joanne Kathleen anglická autorka 31. júla 1965 (IKAR, a. s., 2015)
Harry Potter trávil prázdniny u hnusných Dursleyovcov, a len len, že vydržal, kým sa bude môcť vrátiť do čarodejníckej školy. V jeho izbe sa zjavil zlomyseľný a čudný tvor menom Dobby, ktorý tvrdil, že Harrymu po návrate na Rokfort hrozí veľké nebezpečenstvo. Žiaľ, mal pravdu...