Harry Potter a tajomná komnata 2. - Rowlingová, Joanne Kathleen anglická autorka 31. júla 1965; Petrikovičová, Jana 1963- (IKAR, a. s. Bratislava, 2015)
Harry Potter trávil prázdniny u hnusných Dursleyovcov, a len len, že vydržal, kým sa bude môcť vrátiť do čarodejníckej školy. V jeho izbe sa zjavil zlomyseľný a čudný tvor menom Dobby, ktorý tvrdil, že Harrymu po návrate na Rokfort hrozí veľké nebezpečenstvo. Žiaľ, mal pravdu...
Dursleyovci boli v to leto takí odporní, že Harry Potter sa už nevedel dočkať, kedy sa vráti do čarodejníckej školy. Jedného dňa sa v jeho izbe objaví čudné, zlomyseľné stvorenie. Volá sa Dobby a tvrdí, že ak sa Harry vráti na Rokfort, hrozí mu smrteľné nebezpečenstvo. A neklame. Keď Harry nastúpi do druhého ročníka, začnú sa diať na škole tajuplné a hrôzostrašné veci. Niekto, lepšie povedané niečo napáda rokfortských študentov a premieňa ich na kameň. Že by bol za tým Draco Malfoy, Harryho úhlavný nepriateľ? Alebo to má na svedomí ten, koho na Rokforte najviac upodozrievajú - samotný Harry Potter?
Keywords: Harry Potter; anglická literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; fantastické príbehy; pre čitateľov od 11 rokov