Ján Kollár - Dielo : Elégie, Slávy dcera, Pamäti z mladších rokov - Kollár, Ján (Knižnica slovenskej literatúry, 2009)
Vyberať z diela Jána Kollára nie je také jednoduché. Tento veľký básnik je až do takej miery mumifikovaný, že oživiť ho vyžaduje poznanie a cit. Oboma predpokladmi disponuje znalec nášho národného obrodenia Miloslav Vojtech.