Grécke mýty : Bohovia, hrdinovia a príšery starovekého Grécka - Menzies, Jean (SLOVART, 2021)
Grécke mýty sa medzi ľuďmi šíria mnohými spôsobmi viac než tisíc rokov. Antické symboly a inšpirácie z gréckych bájí a mýtov dnes nachádzame na každom kroku nášho života. Starodávna grécka keramika nadchýna mnohých milovníkov umenia. Kniha je bohato ilustrovaná a doplnená unikátnym rodostromom božstiev. Burácajúci trojzubec, prefíkaný Odyseus či nebojácne Amazonky? To všetko a ešte oveľa viac nájdete v novej knihe Grécke mýty. Mnohé sa z nej môžu naučiť naši najmenší i ich rodičia.