Traja kamoši a fantastický zázrak Fakticky 4. - Kardošová, Babča B.; Slaninková, Katka (SLOVART Bratislava, 2022)
Úspešná séria kníh o fakticky fantastických kamošoch pokračuje. Juraj Králik podrástol a má celkom iné problémy. Dospieva a pozornosť rodičov sa až prehnane sústredí napríklad na jeho osobnú hygienu. Na nálade mu nepridá ani to, že jeho kamoška Laura s ním úplne prerušila spojenie, teda aspoň to tak vyzerá.
Juraj, Laura a Jožino Tigria noha si musia poradiť s novými situáciami a emóciami zo sveta dospelých. Žiarlivosť aj urazenosť ešte viac zamotajú záhadu miznúcich mačiek a jazvečíka Starého Ďábla. Na pomoc prídu traja zvierací kamoši a pomôžu deťom spomenúť si, ako by situáciu vyriešili v minulosti. Zázraky existujú a vďaka dobrým priateľom sa aj tie najzložitejšie chvíle v živote dajú zvládnuť.
Keywords: Bel. do 10 r; 9+