Anjeličkárka. 8. - Läckbergová, Camilla švédska autorka 30. augusta 1974 (Slovart s.r.o, 2015)
Camilla Läckberg je jednou z najúspešnejších švédskych autoriek vo svojom žánri. Anjeličkárka, detektívka z románového cyklu o Patrikovi Hedströmovi, je jej najpredávanejšou knihou. Na Veľkú noc roku 1974 na ostrove Valö pri Fjällbacke došlo k tragédii: bez stopy zmizla rodina. V jedálni zostal slávnostne prestretý stôl, no všetci okrem ročnej dcérky Ebby sa stratili. O niekoľko rokov neskôr sa Ebba vracia na ostrov, do priestorov bývalého detského tábora, kde jej otec viedol internátnu školu. Spolu s manželom chcú budovu opraviť a otvoriť si v nej penzión. Len čo sa však pustia do renovácie, dom niekto podpáli. A keď v jedálni vyhádžu starú podlahu, pod parketami nájdu zaschnutú krv. Zdá sa, že tiene zla z minulosti teraz dopadajú na nich.