Smoliar. 4. - Läckbergová, Camilla švédska autorka 30. augusta 1974 (Slovart s.r.o, 2018)
Patrik Hedström a jeho kolegovia z tanumhedskej policajnej stanice prežili pomerne pokojnú zimu. No s príchodom jari sa odrazu všetko mení. Do mestečka prichádza filmový štáb, nakrúcajúci rozporuplnú reality šou, a Fjällbacka a stáva dejiskom brutálnej vraždy. Ukazuje sa, že to, čo sa najprv zdalo ako bežná havária, je v skutočnosti zločin. Keď Patrik odhalí súvislosť s podobnými prípadmi vo Švédsku, začína mu byť jasné, že páchateľ má na svedomí viac ľudských životov. Na dôvažok zakrátko nájdu jedného z účinkujúcich v televíznej šou mŕtveho na smetisku. Ide o ďalšiu obeť sériového vraha, po ktorom polícia tak horúčkovito pátra? Smoliar je napínavý, vzrušujúci a mimoriadne aktuálny kriminálny román, v ktorom Patrik Hedström stojí pred svojou najväčšou profesionálnou výzvou.