Chuť krvi : 3. - Gero, Barbora slovenská autorka krimi (Barbora gero, 2020)
Historická detektívka Chuť krvi sa odohráva na jar v roku 1867 a v nej sa opäť stretávame s lekárom Leopoldom Sanitasom a jeho verným priateľom Andrejom Viestom. Tentokrát sa mladí muži zapletú do vyšetrovania brutálnej masovej vraždy horárovej rodiny. Jediný kto prežije besnenie netvora je mladé dievča. Práve jej slová, ktorými pomenuje vraha vtiahnu mužov do vyšetrovania. Pitva obetí ukáže desivú hrôzu zločinu, ktorého brutalita vedie k stopám po neľudskom tajomnom vrahovi. Vraždiace monštrum na základe svedectva vzbudzuje obavy z nadprirodzených síl. Upír, chodiaca mŕtvola, živý – mŕtvy? Netvor sa neštíti pred ničím. Bude viesť smäd po krvi k ďalším brutálnym vraždám? Vyšetrovanie komplikuje strach ľudí z nadprirodzených síl. Dokážu Leopold s Andrejom zastaviť bezohľadného vraha?