Vražedné sprisahanie : 4. - Gero, Barbora slovenská autorka krimi (Barbora Gero, 2021)
Historická detektívka VRAŽEDNÉ SPRISAHANIE sa odohráva na jeseň v roku 1868. Vyšetrovanie zavedie Leopolda Sanitasa do Prešporku. Mladého lekára čaká náročný prípad. Musí vyšetriť únos cisárskeho veľvyslanca a ťažké srdce mu robia aj problémy v rodine. Nitky prípadu sú zamotané a iba Sanitas dokáže rozpliesť klbko lží, ktoré sa mu podsúvajú. Akú úlohu hrá v prípade tajomný rád slobodomurárov? Podarí sa Leopoldovi spolu s jeho priateľmi vyšetriť vražedné sprisahanie, ktoré môže ohroziť celú monarchiu? Dokáže pomôcť svojej rodine, aby sa vyhla obrovskej tragédii? Aj na tieto otázky dostanete odpoveď v štvrtom príbehu z radu historických detektívok.