Záhrada smrti : 11. - Mankell, Henning švédsky autor krimi 3. februára 1948 - 5. októbra 2015 (Severský triler, 2014)
Jedného jesenného dňa sa komisárovi Wallanderovi naskytne príležitosť splniť si dlhoročný sen a presťahovať sa na vidiek. Ten sa však veľmi rýchlo zmení na nočnú moru. V záhrade vytúženého domu nájde dve mŕtvoly, päťdesiat rokov zakopané v zemi. O koho ide? Ako je možné, že nikomu nechýbajú? Wallander musí načrieť do minulosti, aby toto tajomstvo rozlúštil. Stopy ho privedú k tragédii, kde nevedno určiť, kto je obeť a kto páchateľ.