Cesta 9 : - 2. - Frennstedtová, Tina švédska autorka 1969 (Lindeni, 2021)
Druhá samostatná kniha série Odložené prípady, ktorú inšpirovali skutočné nevyriešené zločiny v oblasti Malmö a Ősterlanu. Kontroverznú umelkyňu – výtvarníčku nájdu mŕtvu pri majáku v Národnom parku ráno na Veľký piatok. Neďaleko jej tela polícia objaví zvláštny nezvyčajný druh hliny. Ukáže sa, že ten istý druh hliny sa našiel aj pri tele brutálne dobodaného mladého klaviristu pred pätnástimi rokmi.Hlavná detektívka oddelenia odložených prípadov Tess Hjalmarssonová nevie nájsť ďaliu súvislosť medzi oboma prípadmi a hrozí, že ak prípad nevyrieši, ich oddelenie zrušia...