Jeden za druhým 5. - Carter, Chris americký autor talianskeho pôvodu 14. júl 1965; Roľko, Patrik 1974- (Bratislava Aktuell, 2022)
„Potrebujem vašu pomoc, detektív. Oheň alebo voda?“
Detektívovi Robertovi Hunterovi zo špeciálneho oddelenia vrážd losangeleskej polície zavolá anonym a požiada ho, aby si vyhľadal istú webovú stránku – súkromné vysielanie. Hunter sa na ňu prihlási a šou určená iba pre jeho oči sa začína. Lenže volajúci nechce, aby sa na ňu detektív Hunter iba díval, chce, aby sa sám zapojil. Odmietnuť neprichádza do úvahy. Prinúti Huntera najprv si zvoliť jednu z uvedených možností, potom sledovať mučenie a napokon vraždu neznámej obete v priamom prenose.

Losangeleská polícia v spolupráci s FBI sa všemožnými prostriedkami usiluje vystopovať zdroj vysielaného prenosu, ale vrah nie je nijaký amatér, od samého začiatku ráta so všetkým a jeho krytie v sieti je dokonalé. Hunter so svojím parťákom Garciom ešte nestihnú ani poriadne rozbehnúť vyšetrovanie, keď vrah zavolá znovu. Ďalšia webová stránka, ďalšia obeť. Zo svojej vražednej hry však tentoraz urobí reality šou pre širokú verejnosť, kde každý môže hlasovať o krutom osude nič netušiacej obete.
Keywords: Robert Hunter; americká literatúra; kriminálne romány