Zrodila sa láska - Baloghová, Mary anglicko-kanadská autorka 24. marca 1944; Chovanová, Tamara, 1953- (Bratislava Slovenský spisovateľ, a.s., 2022)
Reginald Mason je kultivovaný mladý muž, rodený džentlmen. Netrápi ho, že ich rodina nemá šľachtický pôvod – na rozdiel od jeho otca, ktorý ťažko nesie, že príslušníci smotánky naňho napriek jeho obrovskému bohatstvu pozerajú zvrchu.

Lady Annabelle Ashtonová je krásna dcéra grófa Havercrofta, suseda a nepriateľa Masonovcov. Keď spôsobí škandál, ktorý jej nenapraviteľne zničí povesť, gróf je ochotný súhlasiť, aby sa vydala pod úroveň, navyše za syna jeho úhlavného nepriateľa.

Reginald sa však netúži oženiť, príliš si zvykol na život slobodného mládenca. A tak mu otec dá ultimátum: buď sa ožení s Annabelle, alebo ho prestane finančne podporovať. Nádejná nevesta a ženích sa voči sebe správajú nepriateľsky, navzájom sa obviňujú z nepríjemnej situácie, v ktorej sa ocitli, no všetko nasvedčuje tomu, že sobášu z rozumu už nič nezabráni.
Ibaže v tomto čarovnom ľúbostnom príbehu plnom tajomstiev nie je ani zďaleka všetko tak, ako sa na prvý pohľad zdá...
Keywords: kanadská literatúra; historické romány; romance