Pomsta - Scheppová, Emelie švédska autorka krimi 5. septembra 1979 (Ikar, 2021)
Jana Berzeliusová, uznávaná a nekompromisná prokurátorka, ukrýva tajomstvo, ktoré nesmie byť nikdy odhalené. Vie o ňom len jediný muž - Danilo. Janu s ním spája minulosť, na ktorú sa usiluje zabudnúť a zlikvidovať všetky stopy. Smrť thajskej pašeráčky drog však opäť spojí ich cesty a privedie švédsku políciu na stopu hlboko zakoreneného obchodu s narkotikami. Na jeho čele stojí muž prezývaný Starec, ktorého pravá identita ostáva neznáma. Kto je tento nepolapiteľný drogový vodca s diabolskou povesťou? Jana Berzeliusová túži zistiť pravdu a nezastaví ju ani pátranie po Danilovi, ktorý sa neprestáva vyhrážať odhalením jej minulosti. Vie, že ho musí zabiť, kým stihne vyzradiť jej tajomstvo. Ak zlyhá, príde o všetko. Krimitriler Pomsta je druhou časťou série o prokurátorke Jane Berzeliusovej.