Bohovia smrti. 1. - Scheppová, Emelie švédska autorka krimi 5. septembra 1979 (IKAR, a. s., 2021)
Jedného letného dňa v roku 1991sa deväťročná Jana Berzeliusová prebudí v norrköpinskej nemocnici. Nepamätá sa na nič, nevie, kto je ani odkiaľ prišla. O dvadsaťjeden rokov, už ako uznávaná a nekompromisná prokurátorka, vedie vyšetrovanie záhadnej vraždy Hansa Juhléna, šéfa azylového oddelenia migračného úradu v Norrköpingu. Podozrenie padne na jeho manželku. Nikto však nečaká, že v bezdetnej domácnosti na mieste činu nájdu odtlačky prstov detských rúk. Jana s komisárom Henrikom Levinom a inšpektorkou Miou Bolanderovou intenzívne pracuje na vyriešení prípadu. Pátranie naberie nečakaný zvrat, keď sa na opustenej pláži nájde ďalšie mŕtve telo. Tentoraz ide o chlapca s tajomným znamením na zátylku a s vražednou zbraňou vedľa seba. Čím viac sa Jana dozvedá o chlapcovej minulosti, tým viac sa približuje k svojej vlastnej a ich osudy sa nečakane pretnú tým najdesivejším spôsobom. Krimitriler Bohovia smrti je prvou časťou série o prokurátorke Jane Berzeliusovej.