Zúčtovanie pri Gossamerskom rybníku - Wrightová, Jaime Jo americká autorka 1976; Skokanová, Sofia, 1994- (Spišské Hanušovce i527.net, 2019)
Dve ženy, ktoré delí sto rokov, musia objasniť záhady ich rodného mesta skôr, než bude neskoro a ony prídu o svoju budúcnosť a o svoje duše.
Gossamer Grove na Stredozápade USA už sto rokov pôsobí ako idylické mestečko plné čestných ľudí. Lenže Annalise Forsythová vie, aké bolestné tajomstvá sa skrývajú za dokonalou fasádou. Sama jedno má. Za záhadných okolností odrazu zdedí polorozpadnutý obytný príves plný fotografií, starých úmrtných oznámení a evanjelikálnych letákov. Ani náhodou však nečaká, že odhalí také temné a hrozivé záhady.

O sto rokov skôr sa po príchode kontroverzných, no charizmatických bratov – evanjelikálnych kazateľov – Gossamer Grove zmieta vo víre chaosu. Keď Libby Sheffieldová, ktorá pracuje v redakcii otcových novín, dostane úmrtné oznámenie o smrti uznávaného miestneho diakona ešte pred jeho smrťou, udalosti naberú rýchly spád a do života obyvateľov zasiahne vražda. Libby sa spolu s diakonovým synom snaží prísť zločinu na koreň. Je jasné, že v meste nastalo zúčtovanie, no keď sa v redakcii objaví ďalšie parte, uvedomia si, ako hlboko až siaha nebezpečenstvo, ktorému sa rozhodli čeliť.
Keywords: americká literatúra; kriminálne romány; príbehy o láske; psychotriler; triler