Plavba na Capri - Adlerová, Elizabeth anglická autorka 1950; Pokorná, Anna (Bratislava Remedium, 2008)
Keď anglický magnát sir Robert Waldo Hardwick záhadne umrie pri automobilovej nehode, zanechá list s menami šiestich osôb, ktoré podozrieval, že usilovali o jeho smrť. Jeho asistentka Daisy Keanová a súkromný detektív Harry Mantana sa spoja, aby splnili želanie zavraždeného a pozvali podozrivých na nádhernú plavbu po Stredozemnom mori. Aby plavba bola pre zúčastnených v každom ohľade atraktívna. všetky výdavky sú hradené z pozostalosti sira Roberta.V čarovnom prostredí Yorkshirskeho vidieka, stredozemných letovísk a exkluzívnej lode sa rozvíja aj vzťah medzi samotárom Montanom a opatrnou mladou ženou Daisy.
Keywords: anglická literatúra; spoločenské romány; kriminálne romány; triler